باتوجهبه تنوع زیاد میلههای پرده، انتخاب اندازه و نحوه نصب صحیح پردهها نباید امری تصادفی باشد. وقتی پردهها بیش از حد پایین آویزان شوند، فضای سقف فرورفته به نظر میرسد و اگر خیلی بالا نصب شوند، ظاهر نامناسبی پیدا میکنند. نقش میلههای پرده بهاندازه خود پردهها اهمیت دارد و هر نوع میله پرده هدف خاصی را دنبال میکند. طول میله، اصلیترین معیار هنگام خرید میله پرده است.
از میلههای کششی گرفته تا میلههای منحنی و دیگر انواع، قبل از خرید میله پرده، انواع مختلف آنها را بررسی کرده و بهترین گزینه را برای پنجرههای خود انتخاب کنید.
1. میله پرده تزیینی
مناسبترین گزینه برای: هر نوع پنجره و در
میله پرده تزیینی در انواع بیشماری از سبکها، اندازهها و روکشها موجود است و راهی عالی برای افزودن یک لمس دکوراتیو به پنجرههای شما به شمار میرود. این نوع میله معمولاً قابلتنظیم است تا متناسب با اندازههای مختلف پنجرهها قرار گیرد و مواد روکش آن شامل چوب، برنج، آهن یا نیکل برس خورده و موارد دیگر میشود.
ویژگی منحصربهفرد این میلهها، گویهای تزیینی (قپه ها) در دو طرف میله است که در اشکال و اندازههای متنوعی از طرحهای مینیمالیستی و ساده گرفته تا قپه های با جزئیات بیشتر و سبکهای قدیمی و حتی طرحهای مرتبط با کودکان موجود است. این قپه ها قابلجداشدن بوده و به انتهای میله پیچ میشوند. هدف عملی آنها کمک به ثابت نگهداشتن پردهها است، اما علاوه بر این، به تزیین پنجرهها و افزودن یک نمای زیبا نیز کمک میکنند.
2. میله پرده کششی
مناسبترین گزینه برای: پنجرههای کوچک (آشپزخانه، حمام، اتاقخواب)، پردههای دوش یا آپارتمانها و اجارهنشینها
میله پرده کششی که گاهی به آن میله فنری نیز گفته میشود، با سایر میلههای پرده استاندارد متفاوت است؛ زیرا یک نصب دائمی نیست که نیاز به پیچشدن به دیوار، سقف یا پنجره داشته باشد. چون این میلهها به دیوار پیچ نمیشوند، نصب و جمعآوری آنها بسیار ساده است و همچنین از گزینههای دائمی دیگر ارزانتر هستند.
این میلهها معمولاً برای پردههای دوش در حمام استفاده میشوند، اما میتوانند برای تمامی پنجرهها نیز به کار روند. آنها بیشتر برای پردههای سبک در پنجرههای کوچک در آشپزخانهها، حمامها یا اتاقخوابها مناسب هستند. این نوع میله قابلتنظیم در طول است و با فشار زیاد بین دو دیوار یا در این مورد، دو طرف قاب پنجره ثابت میماند.
3. میله پرده دوبل
مناسبترین گزینه برای: پنجرههای بزرگ و نورگیر
میله پرده دوگانه یا دوبل از نظر ظاهر مشابه میلههای پرده تزیینی کلاسیک است، با این تفاوت که از دو میله تشکیل شده تا امکان استفاده از دو نوع پرده روی یک پنجره فراهم شود. پرده جلویی معمولاً از مواد سنگینتر و طراحی پیچیدهتری ساخته میشود، درحالیکه پرده داخلی معمولاً یک پنل شفاف است که برای کسانی که میخواهند نور فیلتر شده وارد اتاق شود یا حریم خصوصی خود را با پردههای مات حفظ کنند، مناسب است.
بزرگترین مزیت استفاده از میله پرده دوگانه، امکان استفاده همزمان از پردههای شفاف و پردههای ضخیمتر است. این ویژگی بهویژه در روزهای آفتابی، ماههای سرد زمستان و اتاقهایی با پردههای کاملاً تاریک مفید است. همچنین، این نوع میله عمق بیشتری ایجاد میکند و اثر دراماتیکی به فضا میبخشد، بهویژه زمانی که از رنگها و الگوهای جسورانه یا متضاد استفاده میشود.
4. میله پرده تراویس
مناسبترین گزینه برای: اتاقخواب، اتاق نشیمن، درهای کشویی
میلههای پرده تراویس دارای گیرههای داخلی هستند که به حلقههای پشت پرده متصل میشوند و مکانیزمی در داخل میله دارند که اجازه میدهد پرده هنگام باز و بسته کردن بهراحتی حرکت کند.
این نوع میله میتواند هم روی دیوار و هم روی سقف نصب شود و در طراحیهای تک میله یا دوگانه موجود است، بسته به اینکه بخواهید یکلایه پرده استفاده کنید یا دو نوع پرده را رویهم قرار دهید. این میلهها گزینه عالی برای ایجاد ظاهری تمیز و ساده هستند، زیرا میله نسبت به میلههای پرده تکلایه یا دوگانه کلاسیک کمتر نمایان است.
5. میله پرده برقی
مناسبترین گزینه برای: اتاق نشیمن، اتاقخواب، پنجرههای با پردههای سنگینتر و خانههای هوشمند که از طریق اپلیکیشن قابلکنترل هستند
مدرنترین نوع میله پرده، ریل برقی است که ممکن است شما را به یاد هتلهای لوکس با دکوراسیون معاصر بیندازد. این نوع میله به دلیل ظاهر شیک و راحتی استفاده، به طور فزایندهای در بین صاحبان خانه محبوب شده است.
این میله از طریق ریموتکنترل کار میکند، بنابراین میتوانید پردههای اتاق نشیمن یا اتاقخواب خود را از راحتی مبل، تختخواب یا حتی از طریق اپلیکیشن باز و بسته کنید. برخی از مدلهای پیشرفتهتر و هوشمند نیز قابلیت کنترل صوتی دارند. این میله پرده همچنین گرانترین گزینه است و محدودیتهایی در وزن پردهها دارد که باید هنگام خرید این نوع میله در نظر گرفته شود.
6. میله پرده مخفی
مناسبترین گزینه برای: اتاق نشیمن، پنجرههایی با فضای توکار برای میلههای پرده، پردههای تاریککننده
میلههای پرده مخفی برای کسانی مناسب است که میخواهند پردهها ظاهری داشته باشند که گویی هیچ میلهای استفاده نشده است. برای ایجاد این اثر میتوانید از ترکیب انواع مختلف میلهها، مانند میلههای کششی، تراویس یا سنتی استفاده کنید. برای این منظور، میتوان قابهایی با فضای توکار بالای پنجرهها طراحی کرد. میله پردههای مخفی میتوانند به دیوارها یا سقفها نصب شوند.
میلههای پرده پیچشی (فرانسوی) برای پردههای تاریککننده ایدهآل هستند، زیرا اجازه میدهند پردهها فاصله میان دیوار و میله را بپوشانند.
7. میله پرده پشتدری
مناسبترین گزینه برای: آشپزخانهها، حمامها، پنجرههای کوچک و دوتایی
میلههای پرده پشت دری یا پردههای ساشی، پردههایی هستند که نیمه پایین پنجره را میپوشانند. این میلهها میتوانند میلههای کششی یا میلههای سنتی تکلایه باشند. بهترین استفاده از این میلهها در پنجرههای دوتایی است که از نیمه پایین پنجره آویزان میشوند تا نور از نیمه بالای پنجره وارد شود. این میلهها بهصورت افقی نصب میشوند و همراستا با بالای نیمه پایین پنجره قرار میگیرند.
8. میله پرده مغناطیسی
مناسبترین گزینه برای: قابهای فلزی پنجره، خانههای اجارهای (بدون نیاز به سوراخکردن)، پردههای سبک
میلههای پرده مغناطیسی گزینهای مناسب برای اجارهنشینها یا افرادی هستند که نمیخواهند در دیوارهای خانه خود سوراخ ایجاد کنند. این میلهها از مغناطیسهای قوی برای اتصال به سطوح فلزی، مانند قابهای فلزی پنجره، استفاده میکنند و نصب و برداشتن آنها بسیار آسان است.
معایب این میلهها این است که نمیتوان از آنها روی سطوح غیرفلزی یا پردههای سنگین استفاده کرد. این میلهها در اندازههای مختلف موجود هستند و طول آنها از ۹ اینچ تا ۸۴ اینچ قابلتنظیم است.
9. میله پرده منحنی یا قوسی
مناسبترین گزینه برای: پنجرههای برجسته، پنجرههای با قوس، اتاقها و پنجرههای گرد، پردههای دوش
پنجرههای برجسته به میلههای پرده منحنی یا زاویهدار نیاز دارند. اگر پنجرههای شما بلند یا قوسی هستند، ممکن است بخواهید پردههایی انتخاب کنید که دقیقاً در درون قاب قرار بگیرند. میلههای منحنی یا زاویهدار معمولاً دارای بخشهای قابلتنظیم هستند که میتوانید آنها را به شکلی دلخواه برای فضای دایرهای یا گنبدیشکل تنظیم کنید. میلههای منحنی همچنین در حمامها و دوشها محبوب هستند، بهویژه در مواقعی که نیاز به فضای بیشتر یا عرض بیشتری باشد. این نوع میله پرده معمولاً از نوع میله کششی است که میتوان آن را طوری تنظیم کرد که به بیرون منحنی شود و فضای بیشتری در حمام ایجاد کند.
نحوه انتخاب ریل پرده
هنگام انتخاب میله پرده برای خانه خود، چندین عامل باید در نظر گرفته شود و سوالاتی باید از خود بپرسید تا به شما کمک کند نوع مناسب میله پرده را برای فضای موردنظر و نیازهای خود انتخاب کنید:
- برای کدام اتاق است؟
- اندازه پنجره چقدر است؟
- هدف آن چیست، عملی یا تزیینی؟
- سبک، جنس و وزن پردهها چیست؟
- آیا میخواهید پردهها یکلایه یا دولایه باشند؟
- آیا پردهها به طور مکرر برای شستشو پایین خواهند آمد؟
چگونه میله پرده را اندازهگیری کنیم
وقتی آماده خرید پرده و میله پرده هستید، باید عرض پنجره را ازیکطرف بهطرف دیگر اندازهگیری کنید. یک قانون کلی این است که میله پرده باید حداقل ۲۰ سانتیمتر از عرض پنجره بزرگتر باشد تا بتوانید پردهها را کاملاً باز کنید و کل پنجره نمایان شود.
اندازهگیری دیگر برای میله، قطر آن است. این اندازه به نوع پرده شما بستگی دارد. برخی پردهها دارای سوراخهایی هستند که از طریق آنها میله را عبور میدهید، درحالیکه برخی دیگر با گیرهها یا حلقههایی به میله آویزان میشوند. اگر پردههایی با جیب دارید که باید پرده را از طریق یک آستین در بالای پرده عبور دهید، قطر میله بهاندازه جیب بستگی دارد. نوع پرده معمولاً تعیینکننده اندازه میلهای است که نیاز دارید.
سایر اندازهها مانند ارتفاع و عمق توکار پنجره، تنها زمانی اهمیت دارند که پردهها را نصب میکنید، نه لزوماً هنگام انتخاب و خرید میله پرده.
سخن پایانی
انتخاب میله پرده مناسب برای هر فضا، نهتنها به بهبود ظاهر پنجرهها بلکه به تکمیل دکوراسیون کلی اتاق کمک میکند. با درنظرگرفتن عواملی همچون اندازه پنجره، سبک پردهها، نیاز به نور طبیعی و حفظ حریم خصوصی، میتوانید بهترین نوع میله پرده را انتخاب کنید. از میلههای ساده و کاربردی گرفته تا گزینههای تزیینی و مدرن، هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند که میتوانند به فضایی که در آن زندگی میکنید، شخصیت و زیبایی بیشتری ببخشند. در نهایت، با انتخاب صحیح میله پرده، علاوه بر افزایش جذابیت بصری، راحتی و کارایی بیشتری نیز به فضای داخلی خود اضافه خواهید کرد.